Jeroen Geuens

Spaaronline helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De ME12-rekening van Medirect bestaat niet meer. Sinds december 2018 biedt Medirect wel Fidelity Sparen aan, een gratis gereglementeerde spaarrekening zonder roerende voorheffing.


Deze volledig gratis spaarrekening van Medirect is bedoeld voor wie spaarvermogen wil opbouwen met geld dat hij minstens één jaar kan missen.

Wilt u bedragen opnemen van deze rekening, dan moet u Medirect daar namelijk 12 maanden van te voren over verwittigen. Dit geldt voor elke opvraging en ook voor het opzeggen van de rekening.

Hier staat wel een lucratieve interestvergoeding tegenover. Medirect biedt een van de beste spaarmogelijkheden van dit moment. Wijzigt de rente, dan hoort u dat eveneens 12 maanden vooraf via een persoonlijk bericht.

Het gaat hier om een niet-gereglementeerde spaarrekening. Dat wil zeggen dat er voorheffing wordt ingehouden bij de rentebijschrijving. Die is overigens elk kwartaal.

Let op: u mag meerdere spaarrekeningen openen om zo zelf toch meer opnamevrijheid te creëren. Maar op alle rekeningen gecombineerd kan in totaal maximaal 500.000 euro aan saldo staan. Geld storten is op elk moment mogelijk.

U moet over een zichtrekening bij een andere bank beschikken en in België wonen. Openen gaat via een online inschrijfformulier.  Een minimumstorting is tot slot niet van toepassing.

De voordelen

  • Zeer hoge nettorente
  • Volledig kosteloos
  • Elk kwartaal bijschrijving van rente
  • Rentewijzigingen hoort u 12 maanden vooraf


Het getoonde interestpercentage is de nettorente op jaarbasis, na roerende voorheffing.

Rente en voorwaarden


Basisrente (bruto 1,34 %)
Getrouwheidspremie0,00 %
Totale rente0,00 %
Minimuminleg0,00 €
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenJa
Roerende voorheffingJa
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Open hier de Medirect ME12 Spaarrekening