Jeroen Geuens

Spaarrekeningopenen helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De spaarrekening van Rabobank is een online gereglementeerde rekening met een onbepaalde looptijd. Je krijgt er een gratis zichtrekening bij en je profiteert van een relatief hoge basisrente en getrouwheidspremie.

Eigenschappen van de Rabobank-spaarrekening

De spaarrekening van Rabobank combineert een vrij hoge basisrente met een sterke getrouwheidspremie: allebei 0,15% per jaar. Dat maakt deze rekening geschikt voor zowel korte- als langetermijnsparen.

Het openen, sluiten en beheren van deze spaarrekening is gratis, net als de jaarlijkse afrekening en je Digipass. Je betaalt ook niets voor een nieuwe Digipass of voor de verzending van papieren documenten. Een verzekering kun je niet bij deze rekening nemen.

Je hoeft geen minimumbedrag te hebben om deze rekening te openen; het maximumbedrag is wel 2.500.000 euro.

Zichtrekening

Als je deze spaarrekening opent krijg je er automatisch een zichtrekening van Rabobank bij. Je kunt de spaarrekening wel combineren met eender welk product van Rabobank.

Roerende voorheffing

De Rabo Spaarrekening is gereglementeerd, wat wil zeggen dat je geen belasting betaalt als je minder rente krijgt dan 990 voor het inkomstenjaar 2020.

Voor getrouwde of wettelijk samenwonende koppels of voor mensen met een gezamenlijke rekening geldt het dubbele: 1.980 euro.

Krijg je meer rente, dan houdt Rabobank er 15% roerende voorheffing af.

Belangrijkste voordelen

  • Gratis spaar- en zichtrekening
  • Relatief hoge basisrente en getrouwheidspremie

Rente en voorwaarden


Basisrente0,10 %
Getrouwheidspremie0,10 %
Totale rente0,20 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Minimuminleg0,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieNL
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu een spaarrekening openen bij Rabobank!


Is mijn geld veilig bij Rabobank?

Rabo krijgt een topscore voor kredietwaardigheid van de belangrijkste ratingbureaus. Het is zelfs een van de veiligste commerciële banken ter wereld volgens Global Finance Magazine.

Faalt de bank toch, dan is je geld gegarandeerd tot 100.000 euro. Alles daarboven kun je kwijtraken, het kan verminderen of je kan deelnemen aan een zogenaamde bail-in en je spaargeld omzetten in aandelen.