FR

Jeroen Geuens

Spaarrekeningopenen helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De E-spaar-rekening van Argenta is een volledig online spaarrekening, je kunt er niet voor naar een kantoor. Ze combineert een relatief lage basisrente met een interessante getrouwheidspremie, wat deze rekening geschikt maakt voor de middellangetermijnspaarder.

Eigenschappen van de Argenta e-spaar-spaarrekening

De e-spaar-rekening van Argenta is een gereglementeerde spaarrekening die je alleen op Argenta’s website kunt openen en beheren, niet in een Argenta-kantoor.

Je opent en beheert deze rekening gratis en sluiten kost je ook niets. Ook voor de jaarlijkse afrekening betaal je niets en voor eventuele verzendkosten ook niet — je uittreksels bekijk je ook online. Een verzekering kun je niet bij deze rekening nemen.

E-spaar combineert een basisrente van 0,01% met een getrouwheidspremie van 0,10%. Je kunt direct en met eender welk bedrag beginnen sparen, er is geen minimum. Je kunt wel maar 2 miljoen euro sparen.

Geen belasting

Je betaalt geen roerende voorheffing op de eerste renteschijf van 990 euro (inkomstenjaar 2020). Voor gezamenlijke rekeningen of rekeningen op naam van getrouwde of wettelijk samenwonende koppels is dat 1.980 euro, het dubbele.

Krijg je meer intrest, dan houdt Argenta automatisch 15% belasting van het deel boven de drempel.

Spaarders met meerdere rekeningen die rente krijgen waar nog geen roerende voorheffing afging moeten dat vermelden op hun belastingaangifte.

Belangrijkste voordelen

  • Online spaarrekening
  • Openen, beheren en sluiten is gratis
  • Geschikt voor sparen op middellange termijn

Rente en voorwaarden


Basisrente0,01 %
Getrouwheidspremie0,10 %
Totale rente0,11 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Minimuminleg0,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu sparen bij Argenta!


Beschermd tot 100.000 euro

Je spaargeld is bij Argenta veilig tot 100.000 euro per persoon. Wanneer de bank failliet zou gaan kun je alles daarboven verliezen of het kan in waarde dalen. Je kunt er ook voor kiezen het deel boven 100.000 euro om te zetten in aandelen — een bail-in — om Argenta er weer bovenop te helpen.