Jeroen Geuens

Spaaronline helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De e-spaarrekening van Argenta is voorbehouden voor natuurlijke personen die hun fiscale woonplaats in België hebben. Als je al klant bent kun je je rekening online openen. Anders moet je langs kantoor.

Verder is het een gereglementeerde spaarrekening met een onbepaalde looptijd. Je bepaalt zelf hoeveel je erop zet en wanneer je je geld weer afhaalt.

Rente en premie

Je krijgt veel meer getrouwheidspremie dan basisrente. Deze rekening is dus meer geschikt voor (middel)langetermijnsparen dan om je spaargeld snel weer op te nemen.

Je verzamelt basisrente vanaf de eerste dag en Argenta keert ze op 1 januari uit. Getrouwheidspremie geldt voor bedragen die 12 maanden op je rekening blijven en die krijg je op de eerste van elk kwartaal.

Roerende voorheffing

Er gaan geen kosten van de rente die onder het wettelijk plafond blijft. Van het deel dat erover gaat houdt de bank wel automatisch roerende voorheffing af.

Belangrijkste voordelen

  • Online of in de app te openen
  • Geschikt voor sparen op middellange termijn

Rente en voorwaarden


Basisrente0,50 %
Getrouwheidspremie0,35 %
Totale rente0,85 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Minimuminleg0,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu sparen bij Argenta!


Veilig sparen

Je spaargeld van onder de Belgische garantie. Als Argenta toch een kaar failliet zou gaan kun je wel een deel van je geld verliezen of het kan in waarde dalen.