Jeroen Geuens

Spaaronline helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De maxirekening van Argenta is een gereglementeerde spaarrekening die je ook in het kantoor kunt beheren. Argenta heeft ook de e-spaarrekening. Die kun je alleen online en in de app beheren.

Deze rekening is alleen bedoeld voor natuurlijke personen die hun fiscale woonplaats in België hebben. Je moet meerderjarig zijn om ze te openen. Het contract heeft een onbepaalde looptijd.

Rente en premie

Je verzamelt basisrente vanaf de eerste dag en Argenta keert ze iedere keer op 1 januari uit. Getrouwheidspremie is voor bedragen die minstens 12 maanden op je rekening staan en die krijg je elk kwartaal.

Roerende voorheffing

Zolang je rente krijgt onder het wettelijk bepaalde maximum betaal je er geen belasting op. Als je toch meer krijgt houdt Argenta er automatisch roerende voorheffing af.

Als je verschillende spaarrekeningen hebt en je merkt dat er nog geen roerende voorheffing af ging moet je dat aangeven op je belastingen.

Belangrijkste eigenschappen

  • Gereglementeerde spaarrekening

Kosten en kenmerken


Basisrente0,35 %
Getrouwheidspremie0,25 %
Totale rente0,60 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Minimuminleg0,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu je Maxirekening openen bij Argenta!


Wat is het verschil met de e-spaarrekening?

Die kun je alleen online of in de Argenta-app beheren. Als je een maxirekening hebt kun je ook naar een kantoor. Verder zijn de rekeningen hetzelfde?