FR

Jeroen Geuens

Spaarrekeningopenen helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Argenta’s Maxirekening is een gratis spaarrekening die je gratis in het kantoor opent. Je begint al met sparen vanaf 1 euro en je betaalt geen roerende voorheffing op rente onder 990 euro. Geld op deze rekening is beschermd tot 100.000 euro.

Rente en premie

Je krijgt 0,01% basisrente en 0,10% getrouwheidspremie. Argenta berekent de basisrente vanaf dag 1 en je krijgt ze elk jaar op 1 januari. De getrouwheidspremie krijg je op 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober en ze wordt berekend op het bedrag dat op dat moment minstens 12 maanden op je rekening stond.

Roerende voorheffing

Krijg je minder dan 990 euro rente voor het inkomstenjaar 2020, dan betaal je geen belasting of roerende voorheffing op die rente. Voor gezamenlijke rekeningen van getrouwde of wettelijk samenwonende koppels is dat 1.980 euro. Krijg je meer rente, dan houdt Argenta 15% in op het stuk boven het plafond.

Kosten

Argenta’s Maxirekening is helemaal gratis. Je opent, beheert en sluit deze spaarrekening kosteloos. De jaarlijkse afrekening kost je ook niets. Je betaalt alleen eventuele postverzendingskosten. Een verzekering bij deze spaarrekening nemen kan niet.

Deze rekening openen

Je kunt deze spaarrekening alleen in een Argentakantoor openen. Volg de link hieronder om een kantoor in je buurt te vinden.

Belangrijkste eigenschappen

  • Kosteloos sparen
  • Geen minimuminleg
  • Gereglementeerde spaarrekening: geen roerende voorheffing op rente onder de 980 euro

Kosten en kenmerken


Basisrente0,01 %
Getrouwheidspremie0,10 %
Totale rente0,11 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Minimuminleg0,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu je Maxirekening openen bij Argenta!


Spaargarantie

Je spaargeld is veilig tot 100.000 euro: wanneer Argenta faalt wordt je geld beschermd door het Belgische spaardepositogarantiefonds. Alles boven die 100.000 euro (deels) kwijtgeraken of je kunt het omzetten in aandelen.