FR

Jeroen Geuens

Spaaronline helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Deze spaarrekening van de Italiaanse Banca Monte Paschi Belgio is een gereglementeerde spaarrekening met een relatief hoge getrouwheidspremie. Ideaal als je je geld minstens een jaar opzij kunt zetten dus.

Eigenschappen van BMPB Fedeltà

Deze gereglementeerde spaarrekening van BMPB heeft een basisrente van 0,05% en een getrouwheidspremie van 0,45%. Je stort minstens 10.000 euro op deze rekening en je kunt maximaal 150.000 euro sparen.

Het openen en sluiten van deze rekening is gratis, net als de jaarlijkse afrekening. Post- of andere kosten zijn er ook niet. Je kunt wel voor 10 euro per jaar een optionele verzekering bij deze rekening afsluiten.

Zichtrekening

Als je een Fedeltà-spaarrekening opent, krijg je daar automatisch een gratis Paschi Easy-zichtrekening bij. BMPB koppelt de twee rekeningen aan elkaar zodat je makkelijk geld van je spaar- naar je zichtrekening kunt overschrijven.

Stort je een eerste keer, dan moet het bedrag van jouw rekening komen. Verder kun je storten met eender welke Belgische of Europese rekening. Storten kan overigens alleen met een overschrijving.

Roerende voorheffing

Krijg je minder dan 980 euro rente per jaar, dan betaal je daar voor het inkomstenjaar 2019 geen belasting of roerende voorheffing op. Voor getrouwde of wettelijk samenenwonende koppels is dat het dubbele: 1.960 euro. Krijg je wel meer rente, dan gaat er automatisch 15% voorheffing van het bedrag boven die drempel.

Belangrijkste voordelen

  • Gratis spaarrekening
  • Gratis zichtrekening
  • Optionele verzekering
  • Geen kosten voor het openen, sluiten of beheer van je rekening

Rente en voorwaarden


Basisrente0,05 %
Getrouwheidspremie0,45 %
Totale rente0,50 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenJa
Minimuminleg10.000,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu deze spaarrekening openen bij BMPB!


Wie is BMPB?

De Banca Monte Paschi Belgio is de Belgische tak van het Italiaanse Monte dei Paschi di Siena. Die groep werd in 1472 opgericht en het is de oudste bankinstelling ter wereld. BMPB is actief in België sinds 1947.