Jeroen Geuens

Spaarrekeningopenen helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De spaarrekening van Belfius is ideaal voor wie zijn spaargeld op relatief korte termijn wil gebruiken.

Eigenschappen van Belfius’ spaarrekening

De spaarrekening van Belfius is een gereglementeerde rekening die je online of in het kantoor kunt openen. Je opent, beheert en sluit je rekening gratis.

De jaarlijkse afrekening is ook gratis, je betaalt alleen eventuele verzendkosten voor bijvoorbeeld uittreksels. Die kun je ook online of op je smartphone of tablet bekijken.

De spaarrekening geeft 0,01% basisrente en 0,10% getrouwheidspremie, wat deze rekening geschikt maakt voor wie zijn geld relatief kort opzij wil zetten. Belfius keert je basisrente elk jaar op 1 januari uit; je getrouwheidspremie krijg je op de eerste van elk nieuw kwartaal.

Tot slot kun je voor 4,99 euro per jaar een verzekering bij deze rekening nemen.

Geen belasting

Deze spaarrekening van Belfius is een gereglementeerde rekening: je betaalt geen roerende voorheffing of belasting op rente tot 990 euro voor het inkomstenjaar 2020.

Voor gezamenlijke spaarrekeningen, of rekening op naam van getrouwde of wettelijk samenwonende koppels, is dat het dubbele — 1.980 euro. Krijg je meer rente, dan houdt Belfius 15% belasting van het deel boven de drempel.

Belangrijkste voordelen

  • Eenvoudige spaarrekening
  • Gratis openen, beheren en sluiten
  • Spaarrekening met optionele verzekering
  • Geen roerende voorheffing op rente tot 980 of 1.960 euro

Rente en voorwaarden


Basisrente0,01 %
Getrouwheidspremie0,10 %
Totale rente0,11 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Minimuminleg0,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking10.000,00 €

» Bezoek website


> Nu je spaarrekening openen bij Belfius!


Kan ik veilig sparen bij Belfius?

De spaarrekening valt onder het Belgische depositogarantiestelsel, wat wil zeggen dat je spaargeld veilig is tot 100.000 euro per persoon. Alles daarboven kun je gedeeltelijk of volledig verliezen in het geval dat Belfius failliet gaat of dreigt te gaan. Je kunt ook deelnemen aan een een bail-in en het deel boven 100.000 euro omzetten in aandelen.