Jeroen Geuens

Spaaronline helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De spaarrekening van Belfius kun je gewoon direct online openen en beheren. Je bepaalt zelf hoeveel je erop zet en op welk tempo. Je kunt je geld altijd opvragen.

Openen kan zoals gezegd online. Volg de link onder aan deze bespreking en je bent vertrokken. Je kunt je rekening daarna online beheren in Belfius Direct Net of in Belfius Mobile.

Roerende voorheffing

Je betaalt alleen maar belasting als je meer rente krijgt dan het wettelijk maximum. Op gezamenlijke rekeningen mag het dubbele. Als je meer krijgt houdt de bank er automatisch roerende voorheffing af.

Rente en premie

Je verzamelt basisrente vanaf de eerste dag en die krijg je elk jaar met nieuwjaar. Getrouwheidspremie geldt voor bedragen die een jaar op je rekening staan en die krijg je elk kwartaal.

Veiligheid

Je spaargeld valt onder de Belgische bescherming. Het is veilig tot aan een drempel. Als Belfius failliet gaat kun je alles boven die drempel verliezen. Het kan ook in waarde dalen.

Belangrijkste voordelen

  • Eenvoudige spaarrekening
  • Online te openen en beheren

Rente en voorwaarden


Basisrente0,55 %
Getrouwheidspremie0,55 %
Totale rente1,10 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Minimuminleg0,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking10.000,00 €

» Bezoek website


> Nu je spaarrekening openen bij Belfius!


Kan ik veilig sparen bij Belfius?

De spaarrekening valt onder het Belgische depositogarantiestelsel. Dat wil zeggen dat een deel van je spaargeld. Alles boven een bepaalde drempel kun je gedeeltelijk of volledig verliezen in het geval dat Belfius failliet gaat of dreigt te gaan.