Jeroen Geuens

Spaarrekeningopenen helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Bonus Savings Account van Belfius is een niet-gereglementeerde spaarrekening voor zelfstandigen en professionelen. Ze kost niets en je krijgt je rente elke drie maanden uitgekeerd.

Eigenschappen van de Belfius Bonus Savings Account

Deze gratis spaarrekening is geschikt voor zelfstandigen en ‘natuurlijke personen’ of beoefenaars van een vrij beroep. Ze is niet bedoeld voor notarissen die een studierekening of een kwaliteitsrekening willen openen; advocaten en deurwaarders kunnen wel kabinet-, kantoor- of rubriekrekeningen openen.

De basisrente en de getrouwheidspremie zijn 0,00%. Tot slot is dit een rekening naar Belgisch recht én je hebt hebt op de terugbetaling van het kapitaal.

Vennootschappen

De Bonus Savings Account heeft mogelijk enkele voordelen voor vennootschappen, of fiscale eigenschappen die het overwegen waard zijn. Er is bijvoorbeeld geen impact op de notionele intrestaftrek of op het verlaagd opklimmend tarief van de vennootschapsbelasting. De ontvangen intrest is dan weer wel onderworpen aan de vennootschapsbelasting.

Belangrijkste eigenschappen

  • Gratis spaarrekening voor zelfstandigen en professionelen
  • 30% roerende voorheffing of belasting op alle ontvangen intrest
  • Basisrente en bonus worden aan het begin van elk kwartaal uitgekeerd

Belangrijkste kenmerken


Basisrente0,00 %
Getrouwheidspremie0,00 %
Totale rente0,00 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Minimuminleg0,00 €
Roerende voorheffingJa
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu je Bonus Savings Account openen bij Belfius!


Voor wie?

Belfius’ Bonus Savings Account is geschikt voor zelfstandigen en mensen met vrije beroepen — ‘natuurlijke personen’ — die de vrijstellingsdrempel voor de roerende voorheffing bereikt hebben. Ook verenigingen, vennootschappen, vzw’s of anderen die geen vrijstelling hebben kunnen deze rekening openen.