Jeroen Geuens

Spaaronline helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Bonus Savings Account van Belfius is een niet-gereglementeerde spaarrekening voor zelfstandigen en professionelen. Volgens Belfius is ze ideaal voor het kortetermijnbeheer van je liquiditeiten.

Deze rekening is er voor zelfstandigen en beoefenaars van vrije beroepen die op hun gereglementeerde rekeningen meer rente krijgen dan de wettelijke vrijstelling. Ze is er ook voor personen of instellingen die geen vrijstelling krijgen: vennootschappen, vzw's en feitelijke verenigingen.

Notarissen kunnen deze rekening niet gebruiken als studie- of kwaliteitsrekeningen. Advocaten en deurwaarders kunnen dat wel voor kabinet-, kantoor- en rubriekrekeningen.

Fiscaliteit

Zoals gezegd is dit een niet-gereglementeerde spaarrekening. Anders dan bij gereglementeerde rekeningen betaal je dus sowieso roerende voorheffing op alle rente die je krijgt.

De rente is overigens onderworpen aan vennootschapsbelasting. Ze heeft geen impact op de notionele interestaftrek of het verlaagd opklimmend tarief vennootschapsbelasting.

Belangrijkste eigenschappen

  • Spaarrekening voor zelfstandigen en professionelen
  • Roerende voorheffing of belasting op alle ontvangen intrest

Belangrijkste kenmerken


Basisrente0,55 %
Getrouwheidspremie0,55 %
Totale rente1,10 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Minimuminleg0,00 €
Roerende voorheffingJa
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu je Bonus Savings Account openen bij Belfius!


Wanneer kan ik aan mijn geld?

Altijd.