FR

Jeroen Geuens

Spaarrekeningopenen helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Bij deze Belgische spaarrekening profiteer je van een relatief hoge getrouwheidspremie, zeker ten opzichten van de basisrente. Dat maakt de spaarrekening van CKV geschikt voor wie voor langere tijd kan sparen.

Eigenschappen van de CKV-spaarrekening

Je kunt de gereglementeerde spaarrekening van CKV (Centrale Kredietverlening) gratis openen en beheren. Je rekening sluiten kost je ook niets, net als de jaarlijkse afrekening en eventuele verzendkosten. Het enige dat deze rekening mist is een verzekering, die kun je er niet bij nemen.

Je kunt deze rekening niet online openen; op CKV’s website vind je een overzicht van alle kantoren en partners waar je terecht kunt wanneer je wil beginnen sparen.

CKV’s spaarrekening heeft een basisrente van 0,10% en een getrouwheidspremie van 0,30%, waardoor deze rekening vooral interessant is voor wie zijn geld minstens 12 maanden kan missen.

Roerende voorheffing

Krijg je minder dan 990 euro rente op je spaarrekening, dan betaal je geen roerende voorheffing of belasting. Voor gezamenlijke spaarrekening, voor getrouwde of wettelijk samenwonen de koppels bijvoorbeeld, geldt het dubbele: 1.980 euro. Dat zijn de plafonds voor het inkomstenjaar 2020.

Krijg je meer rente, dan gaat er automatisch 15% belasting af. Spaarders met meerdere rekeningen geven op hun belastingaangifte zelf aan hoeveel rente ze boven de drempel kregen.

Belangrijkste voordelen

  • Sparen bij een Belgische bank
  • Relatief hoge getrouwheidspremie
  • Gereglementeerde rekening: geen roerende voorheffing

Rente en voorwaarden


Basisrente0,10 %
Getrouwheidspremie0,15 %
Totale rente0,25 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Minimuminleg0,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu beginnen sparen bij CKV!


Is sparen bij CKV veilig?

CKV neemt deel aan het Belgische depositogarantie. Dat wil zeggen dat je spaargeld veilig is tot 100.000 euro. Alles daarboven kun je, in het geval dat CKV faalt, kwijtraken of het kan in waarde dalen. Het kan ook dat je het bedrag kunt omzetten in aandelen om de bank er weer bovenop te helpen.