FR

Jeroen Geuens

Spaaronline helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

CKV of Centrale Kredietverlening is een Belgische bank. Hun spaarrekening heeft een iets hogere getrouwheidspremie dan basisrente. Je kunt deze rekening openen in een CKV-kantoor.

Deze rekening is er wel alleen voor meerderjarigen die hun fiscale woonplaats in België hebben. Ze heeft een onbepaalde looptijd en je kunt je geld opvragen wanneer je dat zelf wil.

Roerende voorheffing

Deze rekening is gereglementeerd. Je kunt belastingvrij rente krijgen tot aan het wettelijk plafond. Getrouwde of samenwonende koppels kunnen het dubbele krijgen.

Als je toch meer zou krijgen dan dat maximum houdt de bank daar automatisch roerende voorheffing af. Als je verschillende rekeningen hebt moet je op je belastingaangifte de rente aangeven waar nog geen voorheffing van af ging.

Belgische garantie

CKV is Belgisch en het valt dus ook onder ons eigen garantiestelsel. Je spaargeld is beschermd. Als CKV toch failliet zou gaan kun je je spaargeld boven een bepaald bedrag verliezen of het kan ook in waarde dalen. Je kunt het ook omzetten in aandelen.

Belangrijkste voordelen

  • Sparen bij een Belgische bank
  • Gereglementeerde spaarrekening

Rente en voorwaarden


Basisrente0,50 %
Getrouwheidspremie1,50 %
Totale rente2,00 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Minimuminleg0,00 €
Roerende voorheffingJa
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu beginnen sparen bij CKV!


Sparen met derdenbeding

Je kunt bij CKV ook sparen voor iemand anders — je (klein)kinderen bijvoorbeeld. Je spaart ook op een gereglementeerde spaarrekening en die heeft dezelfde kenmerken als deze gewone spaarrekening.