Jeroen Geuens

Spaaronline helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Directrekening van Crelan kun je alleen in een kantoor openen. Je hebt een minimuminleg nodig en je kunt ook maar een bepaald bedrag op je rekening zetten.

Verder is deze spaarrekening wel gewoon gereglementeerd. Je geld valt onder de Belgische depositogarantie. Denk eraan dat je een deel van je geld kunt verliezen als Crelan toch een keer failliet gaat.

Roerende voorheffing

De Directrekening is gereglementeerd. Je betaalt geen belasting op rente die onder het wettelijk maximum blijft. Als je toch meer krijgt houdt Crelan er automatisch roerende voorheffing af.

Rente en premie

Zoals bij elke spaarrekening krijg je ook hier basisrente en getrouwheidspremie. Basisrente krijg je elke jaar op 1 januari. Getrouwheidspremie krijg je op de eerste van elk kwartaal.

Openen

Deze rekening openen kan alleen in een kantoor. Dat kan niet online. Volg de link hieronder en geef je locatie in om een Crelankantoor in je buurt te zoeken.

Belangrijkste eigenschappen

  • Minimum- en maximuminleg
  • Gereglementeerde spaarrekening

Kosten en kenmerken


Basisrente0,45 %
Getrouwheidspremie0,55 %
Totale rente1,00 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenJa
Minimuminleg10.000,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu je Direct-boekje openen bij Crelan!


Kan ik andere Crelanrekeningen wel online openen?

Nee.