FR

Jeroen Geuens

Spaarrekeningopenen helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Het Crelan Direct-boekje valt onder de Belgische garantie. Je geld is dus tot een bepaald bedrag veilig. Je opent en sluit deze rekening gratis en je betaalt geen roerende voorheffing.

Deze rekening openen en beheren

Je opent en sluit deze rekening in een Crelan-kantoor. Je hebt minstens 10.000 euro nodig om een Crelan Direct-rekening te openen en er kan maximaal 1.000.000 euro op.

Een Crelan Direct-rekening openen kost je niets. De jaarlijkse afrekening ook niet. Je betaalt alleen elk jaar eventuele postverzendingskosten.

Rente en premie

Je krijgt 0,01% basisrente en 0,10% getrouwheidspremie. De basisrente krijg je elk jaar op 1 januari, de getrouwheidspremie elke eerste van het kwartaal.

Crelan berekent je basisrente elke dag en de getrouwheidspremie op het einde van elk kwartaal. Je krijgt getrouwheidspremie op het bedrag dat 12 maanden aan een stuk op je rekening stond.

Roerende voorheffing

Crelan Direct is een gereglementeerde spaarrekening. Je betaalt als alleenstaande geen belasting of roerende voorheffing als je minder dan 990 euro rente krijgt. Voor koppels is dat 1.980 euro. Als je meer rente krijgt houdt de bank 15% in van het deel boven de drempel. Dat gebeurt automatisch.

Bescherming

Je geld is beschermd tot 100.000 euro als Crelan zou falen. Alles boven dat bedrag kun je kwijtraken, het kan in waarde dalen of je kunt het bedrag omzetten in aandelen.

Belangrijkste eigenschappen

  • Gratis spaarrekening
  • Sparen vanaf 10.000 euro
  • Beschermd tot 100.000 euro
  • Je betaalt geen roerende voorheffing

Kosten en kenmerken


Basisrente0,01 %
Getrouwheidspremie0,10 %
Totale rente0,11 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenJa
Minimuminleg10.000,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu je Direct-boekje openen bij Crelan!


Kan ik deze rekening online openen?

De Crelan Direct-rekening kun je alleen in een kantoor openen. Volg de link hierboven en zoek een Crelan-kantoor in je buurt.