Jeroen Geuens

Spaaronline helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Horizonrekening van Crelan is ook een gereglementeerde spaarrekening met een minimum- en een maximuminleg. Wel een lagere minimuminleg dan de Directrekening — de helft.

Verder heeft deze rekening dezelfde eigenschappen en voordelen als andere spaarrekeningen. Je krijgt basisrente en getrouwheidspremie en die zijn ook hetzelfde bij alle Crelanrekeningen.

Basisrente spaar je trouwens vanaf de eerste dag en Crelan keert hem elk jaar op 1 januari uit. Getrouwheidspremie geldt voor bedragen die 12 maanden op je rekening staan en die krijg je elk kwartaal.

Roerende voorheffing

Zolang je minder rente krijgt dan het wettelijk plafond hoef je niets af te dragen. Als je meer krijgt houdt Crelan automatisch roerende voorheffing af van het deel boven de drempel.

Beschermd

Je spaargeld valt onder de Belgische depositogarantie. Als Crelan toch een keer failliet gaat kun je een deel van je geld verliezen of het kan in waarde dalen. Je kunt het soms ook omzetten in aandelen.

Belangrijkste eigenschappen

  • Minimum- en maximuminleg
  • Openen in een Crelan-kantoor
  • Gereglementeerde spaarrekening

Kosten en kenmerken


Basisrente0,01 %
Getrouwheidspremie0,10 %
Totale rente0,11 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Minimuminleg5.000,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu je Horizonrekening openen bij Crelan!


Hoe open ik deze rekening?

Dat kan alleen in een Crelankantoor. Volg de link hierboven en geef je postcode in om het dichtstbijzijnde kantoor te vinden.