Jeroen Geuens

Spaarrekeningopenen helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Het Horizon-boekje van Crelan is een gereglementeerde spaarrekening. Dat betekent dat je geen roerende voorheffing of belasting betaalt. Je hebt een minimumbedrag nodig om deze rekening te kunnen openen.

Eigenschappen

Een Horizon-rekening openen, beheren en sluiten is gratis. Openen kan wel alleen in een Crelan-kantoor. Je kunt geen verzekering bij deze rekening nemen en je betaalt alleen eventuele postkosten. Die betaal je per jaar.

Je moet minstens 5.000 euro inleggen wanneer je je Horizon-rekening opent en je kunt maximaal 1.000.000 euro sparen. Je vindt je saldo en recente verrichtingen op je uittreksels of in een Crelan-kantoor. Je kunt ze ook online nakijken of op je smartphone of tablet.

Rente en premie

Vanaf dag 1 verdien je 0,01% basisrente en 0,10% getrouwheidspremie. Je krijgt de rente elke keer met nieuwjaar en de premie op de eerste van elk kwartaal. Crelan berekent de basisrente op je dagelijkse saldo en de getrouwheidspremie op het bedrag dat minstens 12 maanden aan een stuk op je rekening blijft.

Roerende voorheffing

Krijg je als alleenstaande minder dan 990 euro rente, dan betaal je geen belasting of roerende voorheffing. Voor koppels of houders van een gezamenlijke rekening is dat het dubbele: 1.980 euro voor het inkomstenjaar 2020. Als je meer rente krijgt houdt de bank er automatisch 15% af.

Belangrijkste eigenschappen

  • Minstens 5.000 euro nodig
  • Openen in een Crelan-kantoor
  • Gratis en gereglementeerde spaarrekening

Kosten en kenmerken


Basisrente0,01 %
Getrouwheidspremie0,10 %
Totale rente0,11 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Minimuminleg5.000,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu je Horizon-boekje openen bij Crelan!


Spaargarantie

De Horizon-rekening van Crelan valt onder het Belgische spaardepositogarantiestelsel. Je geld is veilig tot 100.000 euro. Alles daarboven kun je verliezen als Crelan faalt. Je kunt ook deelnemen aan een bail-in en alles boven de 100.000 euro omzetten in aandelen.