FR

Jeroen Geuens

Spaarrekeningopenen helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De iHorizon-rekening van Crelan kun je alleen in een kantoor openen. Het is een gratis rekening zonder minimuminleg en met maximuminleg. De spaarrekening is gereglementeerd: je betaalt geen belasting op je rente.

Eigenschappen

Je opent het iHorizon-boekje in een Crelan-kantoor. iHorizon is een gereglementeerde spaarrekening zonder minimuminleg. Je kunt wel maximaal 250.000 euro sparen.

Het is een gereglementeerde spaarrekening: je betaalt geen roerende voorheffing op rente onder 990 euro — 1.980 euro voor getrouwde of samenwonende koppels.

Basisrente en getrouwheidspremie

Je krijgt elk jaar 0,01% basisrente en 0,10% getrouwheidspremie. De rente krijg je op 1 januari, de premie op de eerste van elk kwartaal. De getrouwheidspremie krijg je alleen voor bedragen die minstens 12 maanden aan een stuk op je rekening stonden.

Roerende voorheffing

Alleenstaanden betalen geen belasting of roerende voorheffing op rente onder de 980 euro. Koppels kunnen tot 1.960 rente krijgen zonder voorheffing. De bank houdt automatisch 15% in op bedragen boven die drempel.

Kosten

Je iHorizon-rekening openen, beheren en sluiten kost je niets. De jaarlijkse afrekening ook niet. Een verzekering kun je niet nemen. Je betaalt alleen eventuele postkosten en als je geld afhaalt of stort aan het loket kost je dat 5 euro per transactie.

Belangrijkste eigenschappen

  • Gratis spaarrekening
  • Online openen en beheren
  • Geen roerende voorheffing
  • Geen minimuminleg, wel 250.000 euro maximuminleg

Kosten en kenmerken


Basisrente0,01 %
Getrouwheidspremie0,10 %
Totale rente0,11 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Minimuminleg0,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu je iHorizon-rekening openen bij Crelan!


Spaargarantie

Je spaargeld is tot 100.000 euro veilig dankzij het Belgische spaardepositogarantiestelsel. Alles daarboven kun je (deels) verliezen als Crelan faalt. Je kunt het ook omzetten in aandelen.