Jeroen Geuens

Spaaronline helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

iHorizon van Crelan heeft geen minimuminleg en wel een maximuminleg. Verder is het een gereglementeerde spaarrekening met Belgische depositogarantie en je opent ze in een kantoor.

Rente en premie

Je krijgt basisrente en getrouwheidspremie zoals bij elke spaarrekening en bij Crelan zijn die percentages hetzelfde ongeacht welke rekening je kiest en opent.

Basisrente krijg je vanaf de eerste dag. Crelan stort die rente op de eerste van elk jaar. Getrouwheidspremie krijg je voor bedragen die 12 maanden op je rekening staan en die stort Crelan elk kwartaal.

Roerende voorheffing

Als je minder rente krijgt dan het wettelijk maximum houdt Crelan er niets van af. Als je over dat plafond gaat houdt Crelan automatisch roerende voorheffing van dat deel.

Hoe openen?

Je kunt Crelanrekeningen alleen in een kantoor openen. Dat kan niet online of in een app. Volg de link hieronder en geef je adres in om het dichtstbijzijnde kantoor te zoeken.

Belangrijkste eigenschappen

  • Gereglementeerde spaarrekening
  • Geen minimuminleg, wel maximuminleg

Kosten en kenmerken


Basisrente0,45 %
Getrouwheidspremie0,55 %
Totale rente1,00 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Minimuminleg0,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu je iHorizonrekening openen bij Crelan!


Is mijn geld veilig?

Het valt onder de Belgische depositogarantie. Het is tot aan een bepaalde grens gegarandeerd veilig. Als Crelan toch failliet zou gaan kun je een deel van je geld verliezen of het kan in waarde dalen. In sommige gevallen kun je een deel van je geld ook omzetten in aandelen.