FR

Jeroen Geuens

Spaarrekeningopenen helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Crelans spaarboekje is een gratis spaarrekening die je in het kantoor opent. Het is een gereglementeerde rekening. Je betaalt geen roerende voorheffing. Het is een rekening naar Belgische recht en je bent beschermd tot 100.000 euro.

Kosten

Het spaarboekje is gratis: openen, beheren en sluiten kost je niets. De jaarlijkse afrekening is ook gratis. Je betaalt alleen elk jaar kosten voor eventuele post. Een verzekering kun je niet bij het spaarboekje nemen.

Minimum- en maximuminleg

Er is geen minimum. Je spaart al vanaf 1 euro. In theorie is er ook geen maximum. In de praktijk spaar je maximaal 1.000.000 euro.

Rente en premie

Je krijgt elk jaar 0,01% basisrente en 0,10% getrouwheidspremie. Crelan berekent de basisrente elke dag en je krijgt ze op 1 januari.

De getrouwheidspremie geldt voor het saldo dat 12 maanden aan een stuk op je rekening stond. Je krijgt het bedrag elke keer op de eerste van elk kwartaal.

Geen roerende voorheffing

Krijg je voor het inkomstenjaar 2020 minder dan 990 euro rente, dan betaal je geen roerende voorheffing. Voor getrouwde of samenwonende koppels is dat tot 1.980 euro.

Op alles boven die drempel betaal je 15% roerende voorheffing of belasting. De bank houdt dat automatisch in.

Belangrijkste eigenschappen

  • Gratis spaarrekening
  • Geen roerende voorheffing
  • Geen minimum- of maximuminleg
  • Je bent beschermd tot 100.000 euro

Kosten en kenmerken


Basisrente0,01 %
Getrouwheidspremie0,10 %
Totale rente0,11 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Minimuminleg0,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu sparen bij Crelan!


Hoe open ik deze rekening?

Je kunt het Crelan-spaarboekje niet online openen. Dat kan alleen in een kantoor.

Garantie

Het spaarboekje valt onder de Belgische spaardepositogarantie. Als Crelan faalt ben je tot 100.000 euro beschermd. Alles daarboven kun je kwijtraken, het kan in waarde dalen of je kunt aandelen kopen om de bank er weer bovenop te helpen.