Jeroen Geuens

Spaaronline helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Het spaarboekje is Crelans meest eenvoudige spaarrekening. Je bepaalt zelf hoeveel je spaart en op welk tempo. Je kunt je geld altijd opvragen. Je opent de rekening in een kantoor.

Rente en premie

Je verzamelt al basisrente vanaf de eerste dag. Crelan stort die rente op de eerste van elk jaar. Getrouwheidspremie krijg je voor bedragen die een jaar op je rekening staan. Je krijgt ze elk kwartaal.

Basisrente en getrouwheidspremie verzamel je op elke spaarrekening en bij Crelan zijn die percentages hetzelfde ongeacht welke rekening je kiest en opent.

Roerende voorheffing

Je betaalt alleen belasting als je meer rente krijgt dan het wettelijk maximum. Als je over dat plafond gaat houdt Crelan automatisch roerende voorheffing van dat deel.

Hoe open je een spaarboekje?

Crelanrekeningen kun je alleen in een kantoor openen. Dat kan niet online of in een app. Volg de link hieronder en geef je adres in om het dichtstbijzijnde kantoor te zoeken.

Belangrijkste eigenschappen

  • Gereglementeerde spaarrekening

Kosten en kenmerken


Basisrente0,01 %
Getrouwheidspremie0,10 %
Totale rente0,11 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Minimuminleg0,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu sparen bij Crelan!


Hoe open ik deze rekening?

Je kunt het spaarboekje alleen in een kantoor openen.