FR

Jeroen Geuens

Spaarrekeningopenen helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Het renteboekje van Europabank is interessant voor wie zijn spaargeld minstens 12 maanden kan laten staan. Je profiteert van een variabele rentevoet en je kunt één keer storten, maandelijks of beide.

Eigenschappen van Europabanks renteboekje

Het Renteboekje Plus is een gereglementeerde spaarrekening van het Belgische Europabank. Je spaargeld valt dus onder de Belgische depositogarantie en is beschermd tot 100.000 euro.

Het openen en sluiten van deze rekening is gratis. Je kunt één keer op deze rekening storten, of maandelijks, of beide. De minimuminleg is wel 15.000 euro, de maximuminleg 500.000 euro.

Variabele rente en premie

Afhankelijk van hoeveel er op je rekening staat, krijg je meer of minder basisrente en getrouwheidspremie. Staat er minder dan 15.000 euro op, dan krijg je 0,01% basisrente en 0,10% getrouwheidspremie. Vanaf 15.000 euro wordt dat 0,05% rente en 0,20% premie.

Op Europabanks website kun je alvast simuleren hoeveel je na 12 maanden zou krijgen. Geef een spaarbedrag en een maandelijkse storting in en je ziet direct hoeveel deze rekening je opbrengt.

Roerende voorheffing

Het renteboekje is een gereglementeerde spaarrekening, wat wil zeggen dat je voor het inkomstenjaar 2020 geen belasting betaalt als je minder dan 990 euro rente krijgt. Voor gezamenlijke rekeningen of spaarrekeningen op naam van getrouwde of wettelijk samenwonende koppels is dat 1.980 euro.

Belangrijkste voordelen

  • Handige online rentesimulator
  • Eerste inleg is minstens 15.000 euro
  • Meer rente en premie als er meer dan 15.000 euro op je rekening staat

Rente en voorwaarden


Basisrente0,05 %
Getrouwheidspremie0,20 %
Totale rente0,25 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenJa
Minimuminleg15.000,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu een renteboekje openen bij Europabank!


Hoe open ik deze rekening?

Dat kan via de link hierboven. Als je liever langsgaat in een Europabankkantoor kan dat ook. Je vindt een overzicht van alle kantoren op Europabanks website.

Is mijn geld veilig?

Je spaargeld is beschermd tot 100.000 euro. Alles daarboven kun je kwijtraken als de bank failliet gaat of dreigt failliet te gaan. Je spaargeld kan ook in waarde dalen of je kunt het omzetten in aandelen.