FR

Jeroen Geuens

Spaaronline helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Bij Europabank spaar je bij een Belgische bank. Het renteboekje is een gereglementeerde spaarrekening die je online kunt openen en beheren. Je kunt direct beginnen en zo lang sparen als je zelf wilt.

Je kunt je geld actief beheren. Dat wil zeggen dat je kunt afhalen en bijstorten wanneer jij wil. Je stort bijvoorbeeld een keer een groot bedrag of elke maand een deel van je loon. Of alle twee.

Er geldt wel een maximaal spaarbedrag op deze rekening. Dat is de enige voorwaarde van het renteboekje. Als je aan het plafond zit kun je je geld verdelen over verschillende rekeningen.

Rente en premie

De getrouwheidspremie is bij deze rekening iets hoger dan de basisrente. Dat maakt het renteboekje iets interessanter voor wie op lange(re) termijn kan sparen.

Belasting

Je kunt rente krijgen tot aan het wettelijk maximum zonder daarop in te leveren. Als je toch meer krijgt houdt de bank automatisch roerende voorheffing van het deel dat over het plafond gaat.

Belangrijkste kenmerken

  • Sparen bij een Belgische bank
  • Gereglementeerde spaarrekening

Kosten en kenmerken


Basisrente0,55 %
Getrouwheidspremie0,50 %
Totale rente1,05 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Minimuminleg0,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu je renteboekje openen bij Europabank!


Hoe open ik deze rekening?

Dat kan online met Itsme of je eID of je vult zelf het formulier in. Als je liever langs een Europabankkantoor gaat kan dat ook.