FR

Jeroen Geuens

Spaaronline helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Deze spaarrekening bestaat niet meer sinds 1 januari 2021. Je kunt andere spaarrekeningen bekijken en vergelijken in ons overzicht.


De Lion Deposit-spaarrekening van ING is met zijn hoge getrouwheidspremie geschikt voor sparen op lange(re) termijn. Je vraagt deze makkelijk aan en je spaargeld is beschermd tot 100.000 euro.

Gereglementeerde rekening

Deze spaarrekening van ING is gereglementeerd, wat wil zeggen dat je geen belasting of roerende voorheffing betaalt op rente tot 990 euro voor het inkomstenjaar 2020. Voor gezamenlijke rekening is dat het dubbele: 1.980 euro. Krijg je meer rente, dan houdt ING 15% van het deel boven de drempel.

Kosten

Open, beheren en sluiten: de Lion Deposit-rekening is helemaal gratis. Voor de jaarlijkse afrekening betaal je ook niets en post- of andere verzendkosten zijn er niet. Als je wil kun je voor 4,80 euro per jaar wel een verzekering bij deze rekening nemen.

Openen

Je hebt voor deze spaarrekening een Belgische zichtrekening nodig, bij ING of een andere bank. Open je je Lion Deposit met twee, dan moet je ook samen een zichtrekening hebben. Verder kun je maximaal twee Lion Deposit-rekening hebben: één als houder en één als medehouder.

Je opent je Lion Deposit-rekening makkelijk via de link hieronder. Vul het aanvraagformulier in op ING’s website en stuur eventueel een kopie van je identiteitskaart(en) mee. Je krijgt je rekeningnummer wanneer ING je aanvraag aanvaardt.

Koppel je een zichtrekening van een andere bank aan je Lion Deposit-spaarrekening, dan moet je de eerste keer vanaf die rekening storten.

Belangrijkste voordelen

  • Gratis online spaarrekening
  • Vrijgesteld van roerende voorheffing

Rente en voorwaarden


Basisrente0,01 %
Getrouwheidspremie0,10 %
Totale rente0,11 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Minimuminleg0,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu je Lion Deposit-rekening openen bij ING!


Depositogarantie

Je spaargeld is onder het Belgische stelsel beschermd tot 100.000 euro. Gaat ING failliet of dreigt het failliet te gaan, dan kun je het deel boven 100.000 kwijtraken of het kan in waarde dalen. Je kunt het doorgaans ook omzetten in aandelen om de bank erbovenop te helpen.