FR

Jeroen Geuens

Spaarrekeningopenen helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Het Jongerenboekje van Europabank is een gereglementeerde spaarrekening voor jongeren tot 25 jaar. De basisrente en de getrouwheidspremie zijn hoog en je betaalt geen belastingen op rente tot een bepaald plafond.

Eigenschappen

Het Jongerenboekje is een spaarrekening met een onbepaalde looptijd. Je hebt geen startkapitaal nodig: je kunt met eender welk bedrag beginnen sparen. De maximuminleg is wel 500.000 euro.

Rente en premie

Je profiteert van 0,20% basisrente en 0,10% getrouwheidspermie. Dat is relatief hoog.

De basisrente verzamel je al vanaf de eerste dag en je krijgt ze elk jaar op 1 januari op je rekening. De getrouwheidspremie geldt voor het bedrag dat minstens 12 maanden achter elkaar op je rekening stond.

Europabank keert de premie op de eerste van elk nieuw kwartaal uit.

Roerende voorheffing

Alleenstaanden of mensen met een rekening op één naam betalen geen belasting of roerende voorheffing op rente tot 990 euro (inkomstenjaar 2020).

Voor gezamenlijke rekeningen of voor getrouwde of wettelijk samenwonende koppels is dat het dubbele: die kunnen tot 1.980 euro rente krijgen.

Op het bedrag boven dat plafond houdt Europabank 15% af.

Deze rekening openen

Als je al klant bent bij Europabank kun je het Jongerenboekje via eb online openen. Anders klik je op de link hieronder om een afspraak te maken in het dichtstbijzijnde kantoor.

Belangrijkste kenmerken

  • Geen minimuminleg
  • Gratis openen, beheren en sluiten
  • Spaarrekening voor jongeren tot 25 jaar
  • Geen roerende voorheffing tot 980 of 1.960 euro

Kosten en kenmerken


Kosten per jaar0,00 €
Basisrente0,20 %
Getrouwheidspremie0,10 %
Totale rente0,30 %
VoorwaardenNee
Minimuminleg0,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu een Jongerenboekje openen bij Europabank!


Zelf openen of laten openen

Jongeren tot 25 jaar kunnen deze rekening zelf openen. Ouders kunnen ook een Jongerenboekje openen op naam van hun kind.

Je rente simuleren

Op Europabanks website kun je alvast simuleren hoeveel rente je krijgt. Vul je startbedrag en je maandelijkse storting in en je ziet direct hoeveel je na 12 maanden verdient.

Spaargarantie

Het Belgische recht geldt voor het Jongerenboekje. Je spaarrekening valt dus onder de Belgische spaardepositogarantie: je spaargeld is veilig tot 100.000 euro. Als Europabank ooit faalt kun je alles boven die 100.000 euro kwijtraken, het kan in waarde dalen of je deelnemen aan de bail-in en het bedrag omzetten in aandelen.