Jeroen Geuens

Spaaronline helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Het Jongerenboekje van Europabank is een gereglementeerde spaarrekening. De basisrente en de getrouwheidspremie zijn gelijk en je betaalt geen belastingen op rente tot een bepaald plafond.

Eigenschappen

Het Jongerenboekje is een spaarrekening met een onbepaalde looptijd en je hebt geen startkapitaal nodig: je kunt met eender welk bedrag beginnen sparen. Er geldt wel een maximuminleg.

Rente en premie

De basisrente en getrouwheidspremie zijn bij deze rekening hetzelfde. Daardoor is het jongerenboekje geschikt om op korte en op lange termijn te sparen.

Je verzamelt basisrente vanaf de eerste dag en Europabank keert die uit op 1 januari. Getrouwheidspremie geldt voor bedragen die je een jaar hebt en de bank keert die uit op de eerste van elk kwartaal.

Roerende voorheffing

Je betaalt alleen belasting als je rente krijgt die over het wettelijk maximum gaat. In dat geval houdt de bank roerende voorheffing van het deel boven het plafond.

Belangrijkste kenmerken

  • Gereglementeerde spaarrekening voor jongeren

Kosten en kenmerken


Basisrente1,05 %
Getrouwheidspremie0,60 %
Totale rente1,65 %
Minimuminleg0,00 €
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu een Jongerenboekje openen bij Europabank!


Deze rekening openen

Als je al klant bent bij Europabank kun je het Jongerenboekje via eb online openen. Anders klik je op de link hierboven om een afspraak te maken in het dichtstbijzijnde kantoor.