FR

Jeroen Geuens

Spaaronline helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Tomorrow van de Banca Monte Paschi Belgio (BMPB) is een gereglementeerde spaarrekening voor jongeren. Er geldt geen minimuminleg, wel een maximuminleg, en je betaalt geen roerende voorheffing op intrest tot een bepaald plafond.

Eigenschappen van BMPB’s Tomorrow-spaarrekening

Deze spaarrekening is bedoeld bedoeld voor jongeren tot en met 21 jaar. BMPB stuurt je een e-mail of brief voor je 22 wordt, zodat je op je gemak kunt bekijken naar welk rekeningtype je wil overschakelen.

Je krijgt 0,05% basisrente en 0,15% getrouwheidspremie. Verder is het openen en sluiten van deze rekening gratis, net als het online beheer. De jaarlijkse afrekening kost je ook niets en er zijn geen post- of andere kosten. Als je dat wil kun je voor 10 euro per jaar wel een verzekering bij je Tomorrow-rekening nemen.

Tot slot hoef je geen kapitaal klaar te hebben om deze rekening te openen, er geldt geen minimumbedrag. Je kunt al vanaf 1 euro beginnen sparen. Je kan wel maximaal 20.000 euro op deze rekening zetten.

Geen roerende voorheffing

De Tomorrow-rekening is een gereglementeerde spaarrekening, wat wil zeggen dat je geen belasting betaalt wanneer je minder dan een bepaald bedrag rente of intrest krijgt. Voor het inkomstenjaar 2019 is die drempel 980 euro per persoon. Krijg je meer rente, dan houdt BMPB 15% van het bedrag boven de drempel.

Belangrijkste voordelen

  • Gratis openen, beheren en sluiten
  • Geen belasting op ontvangen rente (tot 980 euro)

Belangrijkste kenmerken


Basisrente0,05 %
Getrouwheidspremie0,15 %
Totale rente0,20 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenJa
Minimuminleg0,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu je Tomorrow-spaarrekening openen bij BMPB!


Is mijn spaargeld veilig bij BMPB?

Spaarrekeningen vallen bij de Banca Monte Paschi Belgio onder de Belgische spaardepositogarantie: je spaargeld is beschermd tot 100.000 euro. Gaat BMPB op een dag failliet of dreigt het failliet te gaan, dan kun je alles boven 100.000 euro verliezen of het kan in waarde minderen. Eventueel kun je het overschot ook omzetten in aandelen en deelnemen aan een _bail-in_.