FR

Jeroen Geuens

Spaarrekeningopenen helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Azur-spaarrekening van Keytrade Bank is een gratis gereglementeerde rekening die je makkelijk in het kantoor of online kunt openen. De basisrente en de getrouwheidspremie zijn gelijk, waardoor de rekening geschikt is voor kort of lang sparen.

Eigenschappen van Keytrade Azur

Het openen, beheren en sluiten van je Keytrade Azur-spaarrekening is gratis; openen kan online of in een kantoor. De jaarlijkse afrekening is ook gratis, alleen voor eventuele verzendkosten betaal je 1,50 euro per verzending en per rekening.

De spaarrekening heeft een basisrente en een getrouwheidspremie van 0,10%. Dat maakt deze spaarrekening interessant voor wie zijn geld vrij snel weer wil opnemen.

Er is geen minimumdrempel, je kunt direct en met eender welk bedrag beginnen sparen. Je kunt wel maximaal 1.000.000 op deze rekening zetten. Als het totale bedrag op je rekening groter is dan 1.000.000 euro, dan daalt de basisrente naar 0,05%. De getrouwheidspremie blijft wel hetzelfde.

Geen roerende voorheffing

De Azur-rekening is een gereglementeerde spaarrekening, wat wil zeggen dat je voor het inkomstenjaar 2019 geen belasting betaalt als je minder dan 980 euro rente krijgt.

Voor rekeningen op naam van getrouwde of wettelijk samenwonende koppels is dat het dubbele: 1.960 euro

Krijg je meer, dan houdt Keytrade automatisch 15% roerende voorheffing af van het bedrag boven het plafond.

Belangrijkste voordelen

  • Gratis gereglementeerde spaarrekening
  • Geen roerende voorheffing voor rente onder 980 of 1.960 euro.

Rente en voorwaarden


Basisrente0,01 %
Getrouwheidspremie0,10 %
Totale rente0,11 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Minimuminleg0,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Open hier de Keytrade Azur spaarrekening!


Veiligheid

Keytrade is de handelsnaam van het Belgische bijkantoor van Arkéa Direct Bank, en dat is weer een onderdeel van het Franse Crédit Mutuel Arkéa. Je spaargeld valt dus onder de Franse spaargarantie; het is beschermd tot 100.000 euro. Heb je meer, op één of meerdere rekeningen, dan kun je bij een faillissement van de bank alles boven 100.000 euro verliezen of het kan in waarde minderen. Je kunt ook deelnemen aan een bail-in en het geld omzetten in aandelen om de bank te redden.