Jeroen Geuens

Spaarrekeningopenen helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De MeDirect Fidelity-rekening open je zonder kosten online. Ook het afsluiten van de rekening en de jaarlijkse afrekening zijn gratis. Je betaalt geen roerende voorheffing op rente tot 960 euro. Krijg je meer, dan betaal je 15% op de rest.

Inleg

De Fidelity-rekening is een gereglementeerde spaarrekening zonder minimum- of maximuminleg. Ze heeft ook een onbeperkte looptijd. Je opent deze rekening makkelijk op MeDirects website en daar beheer je ze ook. Het openen doe je overigens kosteloos, net als het afsluiten. Ook de jaarlijkse afrekening kost je niets.

Bij deze spaarrekening krijg je 0,05% basisrente en 0,35% getrouwheidspremie. Die bedragen keert MeDirect respectievelijk uit op 1 januari en op de eerste van elk kwartaal. Daarnaast kun je op ieder moment aan je spaargeld. Hou er enkel rekening mee dat je nooit een negatief saldo mag hebben.

Roerende voorheffing

Alleenstaanden kunnen tot 990 euro rente krijgen zonder roerende voorheffing te betalen, voor getrouwden of samenwonenden geldt 1.980 euro. Deze bedragen gelden voor het inkomstenjaar 2020. Krijg je meer dan 990 of 1.980 euro rente, dan rekent MeDirect 15% roerende voorheffing op de tweede schijf.

Belangrijke voordelen

  • Gereglementeerde spaarrekening
  • Geen minimum- of maximumbedragen
  • Geen roerende voorheffing tot 960 euro
  • Kosteloos online te openen en ook het afsluiten kost je niets

Kosten en kenmerken


Basisrente0,05 %
Getrouwheidspremie0,35 %
Totale rente0,40 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Minimuminleg0,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu sparen bij MeDirect!


Is mijn geld veilig?

Ja, het geld op een Fidelity-spaarrekening is beschermd tot 100.000 euro per persoon. Heb je meer dan 100.000 euro op je spaarrekening, dan kan het deel boven 100.000 euro omgezet worden in aandelen. Dat deel kan ook deels of helemaal verloren gaan als de bank failliet dreigt te gaan.