FR

Jeroen Geuens

Spaaronline helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De ME3-spaarrekening van Medirect is een niet-gereglementeerde rekening met een relatief hoge (basis)rentevoet. Het is een rekening met onbepaalde looptijd en ze heeft een opzegtermijn.

Eigenschappen van Medirect ME3

Het belangrijkste verschil met andere rekeningen in ons overzicht is dat deze rekening niet gereglementeerd is. Je betaalt dus sowieso roerende voorheffing op rente. De basisrente hiernaast is bruto.

Opzeg

Je kunt met eender welk bedrag beginnen sparen en je kiest ook zelf wanneer en hoeveel je bijstort. Als je geld wil afhalen of je wil je rekening opzeggen moet je rekening houden met de opzegtermijn.

Dat betekent dus dat de minimumlooptijd van deze spaarrekening minstens de opzegtermijn is en dat ze geschikt is voor wie zijn geld voor die periode kan missen.

Bescherming

De rekening valt wel gewoon onder de Belgische depositogarantie. Hou er rekening mee dat je een deel van je spaargeld kunt verliezen als Medirect failliet zou gaan. Het kan ook in waarde dalen.

Belangrijkste voordelen

  • Relatief hoge basisrente
  • Niet-gereglementeerde spaarrekening

Rente en voorwaarden


Basisrente0,30 %
Getrouwheidspremie-
Totale rente0,43 % (bruto)
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Minimuminleg1,00 €
Roerende voorheffingJa
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu je ME3-rekening openen bij Medirect!


Hoe open ik deze rekening?

Als je nog geen klant bent bij Medirect volg je de aanvraagprocedure online en je tekent ze digitaal. Daarna kun je in de beveiligde online-omgeving zelf je spaarrekening openen. Let er wel op dat je voor deze rekening minstens 18 moet zijn en dat je de Belgische nationaliteit of een verblijfsvergunning moet hebben en dat je een zichtrekening moet hebben die je aan deze spaarrekening kunt koppelen.