Jeroen Geuens

Spaarrekeningopenen helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De ME3-spaarrekening van Medirect is een niet-gereglementeerde rekening met een relatief hoge (basis)rentevoet. Je begint al met 1 euro en een minimale looptijd is 3 maanden.

Eigenschappen van Medirect ME3

Het openen en beheren van een ME3-spaarrekening is gratis. Het is een niet-gereglementeerde spaarrekening, wat wil zeggen dat je sowieso belasting betaalt op je rente. Die is 0,43% bruto en er blijft 0,30% netto van over na aftrek van 0,30% roerende voorheffing. De rente die je krijgt is overigens basisrente, je krijgt geen getrouwheidspremie.

Opzeg

Verrichtingen op deze rekening zijn gratis en je kunt op eender welk moment geld storten. Als je geld wil opvragen moet dat minstens 3 maanden op voorhand. Als je je rekening wil sluiten ook.

Dat wil zeggen dat de minimumlooptijd van de ME3-spaarrekening minstens 3 maanden is en dat ze dus geschikt is voor wie zijn geld voor die periode kan missen of voor wie zijn spaargeld niet direct wil kunnen opnemen.

Bescherming

Je ME3-rekening valt onder het Belgische depositogarantiestelsel; je spaargeld is beschermd tot 100.000 euro. Staat er meer op je rekening bij het (eventuele) faillissement van Medirect, dan kun je alles boven 100.000 euro kwijtraken, het kan in waarde dalen of je kunt het omzetten in aandelen.

Belangrijkste voordelen

  • Relatief hoge basisrente
  • Beginnen sparen met 1 euro

Rente en voorwaarden


Basisrente0,00 %
Getrouwheidspremie0,00 %
Totale rente0,43 % (bruto)
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Minimuminleg1,00 €
Roerende voorheffingJa
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu je ME3-rekening openen bij Medirect!


Hoe open ik deze rekening?

Als je nog geen klant bent bij Medirect volg je de aanvraagprocedure online en je tekent ze digitaal. Daarna kun je in de beveiligde online-omgeving zelf je spaarrekening openen. Let er wel op dat je voor deze rekening minstens 18 moet zijn, dat je de Belgische nationaliteit of een verblijfsvergunning moet hebben en dat je een zichtrekening moet hebben die je aan deze spaarrekening kunt koppelen.