FR

Jeroen Geuens

Spaarrekeningopenen helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Het belangrijkste verschil met de gewone spaarrekening van NIBC Direct is dat deze rekening een veel hogere getrouwheidspremie heeft. Dat maakt deze getrouwheidsrekening geschikt voor wie op lange termijn denkt of voor wie grotere projecten wil financieren met zijn spaargeld.

Eigenschappen van NIBC Directs getrouwheidsrekening

Je kunt deze spaarrekening makkelijk en gratis openen, beheren en sluiten. Openen kan door het online formulier in te vullen en een foto of scan van je identiteitskaart door te sturen.

Je kunt direct van je zichtrekening overschrijven naar je nieuwe spaarrekening. Een minimuminleg is er niet, een maximuminleg ook niet.

De getrouwheidsrekening heeft een basisrente van 0,05% en een getrouwheidspremie van maar liefst 0,35%. Dat maakt deze rekening interessant voor wie relatief veel kan of wil sparen en voor wie zijn geld minstens 12 maanden opzij kan zetten.

Zoals gezegd is het openen, beheren en sluiten van deze rekening gratis. Andere kosten, zoals die voor de jaarlijkse afrekening of voor eventuele zendingen, zijn er ook niet. Een optionele verzekering is niet beschikbaar bij de getrouwheidsrekening.

Geen roerende voorheffing

De getrouwheidsrekening van NIBC Direct is een gereglementeerde spaarrekening, wat wil zeggen dat je voor het inkomstenjaar 2020 geen belasting betaalt op rente tot 990 euro — 1.980 voor rekeningen op naam van getrouwde of wettelijk samenwonende koppels. Krijg je meer rente, dan gaat er 15% roerende voorheffing af.

Belangrijkste voordelen

  • Erg hoge getrouwheidspremie
  • Makkelijk en gratis online te openen
  • Geschikt voor sparen op lange termijn

Rente en voorwaarden


Basisrente0,05 %
Getrouwheidspremie0,35 %
Totale rente0,40 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Minimuminleg0,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu een getrouwheidsrekening openen bij NIBC Direct!


Is mijn geld veilig?

De getrouwheidsrekening valt onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Je geld is beschermd tot 100.000 euro; alles daarboven kun je in geval van een faillissement kwijtraken, het kan in waarde dalen of je kun het omzetten in aandelen om NIBC Direct te redden.