FR

Jeroen Geuens

Spaarrekeningopenen helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De spaarrekening van NIBC Direct combineert een mooie basisrente met eenzelfde getrouwheidspremie. Daardoor is deze rekening geschikt voor zowel korte- als langetermijnspaarders.

Eigenschappen van de NIBC Direct-spaarrekening

Bij deze klassieke spaarrekening van NIBC Direct profiteer je van dezelfde basisrente en getrouwheidspremie: allebei 0,15%. Daardoor is deze rekening ideaal voor wie zijn geld snel weer wil opnemen en voor wie het langere tijd kan of wil laten staan.

Je kunt deze rekening makkelijk online openen en dat helemaal gratis. Het beheer en het sluiten kost je ook niets, net als de jaarlijkse afrekening en verzend- of andere kosten. Je kunt alleen geen verzekering bij deze spaarrekening nemen.

Deze rekening heeft geen limieten: je kunt met eender welk bedrag beginnen sparen en je zet er zo veel op als je wil.

Rente

De basisrente krijg je vanaf de eerste spaardag, de getrouwheidspremie enkel voor bedragen die 12 maanden op je rekening staan. De basisrente krijg je overigens op 1 januari uitgekeerd, de getrouwheidspremie op 1 januari, april, juli en oktober.

Geen belasting

Deze rekening van NIBC Direct is een gereglementeerde spaarrekening, wat wil zeggen dat je geen belasting betaalt als je minder dan 990 euro rente krijgt voor het inkomstenjaar 2020. Voor rekeningen op naam van getrouwde of samenwonende koppels is dat zelfs het dubbele: 1.980 euro. Krijg je meer rente, dan gaat er 15% af.

Belangrijkste voordelen

  • Gereglementeerde spaarrekening
  • Makkelijk online openen en beheren
  • Spaarrekening zonder minimum- of maximumlimiet

Rente en voorwaarden


Basisrente0,15 %
Getrouwheidspremie0,15 %
Totale rente0,30 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Minimuminleg0,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu een spaarrekening openen bij NIBC Direct!


Kan ik deze rekening openen?

Dat kan, als je meerderjarig bent en officieel in België woont.

Risico’s

Je spaargeld is tot 100.000 euro gegarandeerd door het Nederlandse depositogarantiestelsel. Alles daarboven kun je, als de bank failliet zou gaan, verliezen. Het kan ook verminderen in waarde of je kunt het omzetten in aandelen.