De Hello4you-spaarrekening van Hello Bank (van BNP Paribas Fortis) is een gereglementeerde spaarrekening voor jongeren. Er geldt geen minimuminleg en je betaalt geen roerende voorheffing onder een bepaald plafond.

Eigenschappen van de Hello4you-spaarrekening

De Hello4you-rekening is een gratis spaarrekening voor jongeren tussen 18 en 27 jaar. Je opent ze makkelijk in een kantoor, via het Hello team of in de app.

Je kunt je saldo op eender welk moment nakijken op je rekeninguittreksels of via Self Banking, Easy Banking Web of de Easy Banking-app.

Je kunt met eender welk bedrag beginnen sparen, er geldt geen minimuminleg. Je kan wel maar tot 6.000 per kalenderjaar storten.

Je bent wel verplicht een positief saldo aan te houden. Je kunt niet in het rood.

Kosten

Je Hello4you-rekening openen of sluiten is gratis, net als verrichtingen uitvoeren.

Je betaalt wel kosten als tien jaar minder dan 25 euro op je rekening stil hebt staan. Hello Bank rekent dan 2,50 euro per jaar. Die kosten betaal je wel alleen als je minstens 24 jaar bent en als je geen andere BNP Paribas Fortis-producten hebt.

Je kunt ook nog een verzekering bij deze rekening nemen voor 4,25 euro per jaar.

Belangrijkste kenmerken

  • Gratis spaarrekening
  • Geschikt voor jongeren tussen 18 en 27 jaar
  • Geen minimuminleg, wel een (jaarlijkse) maximuminleg

Kosten en kenmerken


Basisrente0,01 %
Getrouwheidspremie0,10 %
Totale rente0,11 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu je Hello4you-rekening openen bij Hello Bank!


Is mijn geld veilig?

Je spaargeld is tot 100.000 euro veilig dankzij het depositogarantiestelsel. Alles daarboven kun je in geval van faillissement wel verliezen, of het kan in waarde dalen. Je kunt het doorgaans ook omzetten in aandelen en deelnemen aan een bail-in.

Roerende voorheffing

Dit jaar (2020) kun je tot 990 euro rente krijgen zonder dat de bank er roerende voorheffing of belasting af houdt. Voor koppels of gezamenlijke rekening is dat het dubbele: 1.980 euro. Krijg je meer, dan betaal je 15% op het bedrag boven die drempel.