FR

De spaarrekening van KBC is gratis, je betaalt geen roerende voorheffing onder een bepaald plafond en je kunt je rekening zelf openen, beheren en sluiten.

De KBC-spaarrekening openen en beheren

Dat kun je zelf, je hoeft er niet voor naar een kantoor. Online open je je rekening in KBC Touch, mobiel kan dat met KBC Mobile. Daar beheer je je rekening ook en je kunt ze er ook opzeggen.

Kosten

De spaarrekening van KBC kost niets. Openen, beheren en sluiten is gratis. Postkosten zijn er niet: je kun je rekening online of mobiel opvolgen en daar vind je ook je uittreksels.

Je kunt wel een optionele verzekering bij deze rekening nemen; die kost 4,80 euro per jaar.

Rente en premie

Je krijgt 0,01% basisrente en 0,10% getrouwheidspremie. De basisrente verdien je vanaf de eerste spaardag en je krijgt ze elk jaar op 1 januari.

De getrouwheidspremie geldt voor bedragen die minstens 12 opeenvolgende maanden op je rekening staan en je krijgt ze op de eerste van elk nieuw kwartaal.

Geen roerende voorheffing

KBC’s spaarrekening is gereglementeerd: je betaalt geen belasting op rente onder 980 euro. Voor gezamenlijke rekening is dat het dubbele: 1.960 euro. Krijg je meer rente dan die bedragen, dan houdt KBC 15% roerende voorheffing van het deel dat over de drempel gaat.

Belangrijkste voordelen

  • Beschermd tot 100.000 euro
  • Sparen bij een bekende bank
  • Gratis openen, beheren en sluiten
  • Beheer je rekening online of in de KBC-app

Kosten en kenmerken


Basisrente0,01 %
Getrouwheidspremie0,10 %
Totale rente0,11 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Minimuminleg0,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu een spaarrekening openen bij KBC!


Depositogarantie

Je spaargeld valt onder het Belgische depositogarantiestelsel; het is veilig tot 100.000 euro per persoon en per bank. Gaat KBC toch een keer failliet, denk er dan aan dat je alles boven die 100.000 euro kunt verliezen. Het kan ook in waarde dalen.