De spaarrekening van KBC is een gereglementeerde rekening naar Belgisch recht. Je kunt ze makkelijk online of op je mobiele toestel openen en beheren. Als je ze beu bent kun je ze daar ook weer sluiten.

Rentes en premies

Je verdient basisrente vanaf de eerste dag volgend op je storting. Je krijgt de rente op de eerste van het jaar op je rekening. Bedragen die je van je rekening haalt brengen geen rente meer op.

De getrouwheidspremie verdien je op bedragen die twaalf maanden op je rekening staan en je krijgt ze elk kwartaal. Voor de eerste drie overschrijvingen naar een andere KBC-spaarrekening geldt proportionele overdracht als je aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Fiscaal voordeel

Als je minder rente krijgt dan het wettelijk maximum betaal je geen belasting of roerende voorheffing. Getrouwde of samenwonende koppels mogen het dubbele krijgen. Als je toch meer krijgt houdt de bank roerende voorheffing in op het deel boven de drempel.

Belangrijkste voordelen

  • Geen roerende voorheffing
  • Gereglementeerde spaarrekening
  • Makkelijk online of in de app beheren

Kosten en kenmerken


Basisrente0,35 %
Getrouwheidspremie0,25 %
Totale rente0,60 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Minimuminleg0,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu een spaarrekening openen bij KBC!


Depositogarantie

Je spaargeld valt onder het Belgische depositogarantiestelsel en het is daardoor beschermd. Als KBC toch failliet zou gaan kun je een deel van je geld verliezen. Het kan ook in waarde dalen.