FR

Dynamic Sparen van MeDirect is een gereglementeerde spaarrekening die je gratis kunt openen en beheren. Je profiteert van een hoge basisrente, je kunt altijd aan je spaargeld en je betaalt geen roerende voorheffing onder een bepaald plafond.

Eigenschappen van MeDirect Dynamic Sparen

Zoals gezegd open, beheer en sluit je deze spaarrekening gratis. Postkosten betaal je ook niet: uittreksels vind je op MeDirects beveiligde website. Je kunt geen verzekering bij deze rekening nemen.

Deze rekening heeft geen minimuminleg, wel een maximuminleg: je mag in het totaal maar 30.000 euro sparen.

Bij een Dynamic Sparen-rekening krijg je 0,30% basisrente en 0,10% getrouwheidspremie, geschikt voor wie op kortere termijn wil sparen. De basisrente krijg je elk jaar op 1 januari, de getrouwheidspremie op de eerste van elk kwartaal.

Geen roerende voorheffing

Deze spaarrekening is gereglementeerd, wat wil zeggen dat je geen belasting betaalt onder een bepaald plafond. Voor het inkomstenjaar 2021 is dat 990 euro voor alleenstaanden en 1.980 euro voor koppels.

Krijg je meer rente dan dat plafond, dan houdt de bank er automatisch 15% af. Als je spaarrekeningen hebt waar nog geen roerende voorheffing af ging, dan moet je die rente invullen op je belastingsaangifte.

Is mijn geld veilig?

Geld valt bij MeDirect onder het Belgische depositogarantiestelsel. Het is daardoor beschermd tot 100.000 euro per persoon. Alles daarboven kan in geval van een faillissement in waarde dalen of je kunt het verliezen.

Belangrijkste voordelen

  • Hoge basisrente
  • Je spaargeld altijd beschikbaar
  • Beschermd door de Belgische depositogarantie

Kosten en kenmerken


Basisrente0,30 %
Getrouwheidspremie0,10 %
Totale rente0,40 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Minimuminleg0,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu dynamisch sparen bij MeDirect!


Waar kan ik mijn saldo nakijken?

MeDirect voorziet een beveiligde online omgeving voor zijn klanten. Daar kun je inloggen en je maximuminleg in het oog houden. Hou er ook rekening mee dat je niet onder nul mag.