Maandsparen Max van MeDirect is een gereglementeerde spaarrekening met een opvallend hoge getrouwheidspremie. Je kunt de rekening online openen en er geldt geen minimuminleg.

De rekening heeft wel voorwaarden: je kunt elke maand maar een bepaald bedrag sparen. Als je automatisch wil sparen raadt Medirect een doorlopende opdracht naar deze spaarrekening aan.

Geen roerende voorheffing

Je betaalt geen belasting op rente onder het wettelijke maximum. Voor gezamenlijke rekeningen is dat het dubbele. Als je meer krijgt houdt de bank roerende voorheffing van het deel boven het plafond.

Basisrente en getrouwheidspremie

Je verdient al basisrente vanaf de dag van de eerste storting. De getrouwheidspremie geldt dan weer alleen voor bedragen die je minstens een jaar op je rekening laat staan.

Je geld is beschermd

Deze spaarrekening valt onder de Belgische depositogarantie. Dat betekent dat je spaargeld beschermd. In geval van een faillissement kun je een deel van je kapitaal kwijtraken of het kan in waarde dalen.

Belangrijkste voordelen

  • Maandelijks spaarplafond
  • Geen roerende voorheffing
  • Interessant voor de lange termijn

Kosten en kenmerken


Basisrente0,05 %
Getrouwheidspremie0,25 %
Totale rente0,30 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenJa
Minimuminleg0,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu je Maandsparen Max-rekening openen bij Medirect!


Wanneer krijg ik rentes en premies?

De basisrente krijg je één keer per jaar. Gewoonlijk op 1 januari. De getrouwheidspremie krijg je op de eerste van elk nieuw kwartaal.