FR

Vision van Santander Consumer Bank is een gereglementeerde spaarrekening naar Belgisch recht. De basisrente is relatief hoog tegenover de getrouwheidspremie, dat maakt deze rekening beter voor sparen op kortere of middellange termijn.

Eigenschappen van Santander Vision

Je kunt de Visionrekening gewoon online openen, op de website van Santander. Dat kan met je eID of met Itsme. Je beheert de rekening ook online, in je eigen beveiligde omgeving.

Deze rekening openen, beheren en sluiten is gratis, de jaarlijkse afrekening ook. Je kunt geen verzekering bij deze rekening nemen en postkosten zijn er niet: zoals gezegd beheer je Vision online.

Je krijgt 0,25% basisrente en 0,10% getrouwheidspremie. Deze spaarrekening is dus voor wie zijn geld vrij snel weer nodig heeft, doorgaans binnen het jaar.

Geen roerende voorheffing

De Visionrekening is gereglementeerd, je betaalt geen belasting onder een bepaalde drempel. In 2021 is dat 990 euro voor alleenstaanden en 1.980 voor gezamenlijke rekeningen.

Krijg je meer intrest, dan houdt Santander automatisch 15% van het deel boven het vrijgestelde deel. Als je meer dan één spaarrekening hebt en er is nog geen roerende voorheffing af, dan moet je dat vermelden op je belastingaangifte.

Belangrijkste voordelen

  • Gratis openen, beheren en sluiten
  • Geschikt voor sparen op kortere termijn
  • Gereglementeerde spaarrekening naar Belgisch recht

Kosten en kenmerken


Basisrente0,25 %
Getrouwheidspremie0,10 %
Totale rente0,35 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Minimuminleg0,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu je Visionspaarrekening openen bij Santander!


Beschermingsregeling

Je spaargeld is beschermd tot 100.000 euro per persoon en per bank. Als Santander toch een keer failliet zou gaan, denk er dan aan dat het bedrag boven die drempel in waarde kan dalen, of je kunt het verliezen.

Wat als ik langer wil sparen?

Dan kun je Vision+ overwegen, ook van Santander Consumer Bank. Het is ook een gereglementeerde spaarrekening en ze heeft een veel hogere getrouwheidspremie dan Vision: 0,55% in plaats van 0,05%.