Jeroen Geuens

Spaarrekeningopenen helpt je bij je financiële keuzes. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren ons en onze dienst; dat heeft geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Long Term Account van ING is een gratis termijnrekening waarmee je spaart tussen 1 en 10 jaar. Je profiteert van een vaste rentevoet, je krijgt elk jaar rente op de vervaldag en na de looptijd krijg je het volledige bedrag automatisch terug.

Eigenschappen van de ING Long Term Account

Deze niet-gereglementeerde spaarrekening is interessant voor wie zijn geld enkele jaren kan missen. Leg minstens 1.000 euro in, kies een looptijd en je weet op voorhand hoeveel je geld opbrengt: de rentevoet blijft de hele spaarperiode vast.

Elk jaar op de vervaldag stort ING de intrest naar de zicht- of beleggersrekening die je aan deze termijnrekening koppelde. Het saldo van je rekening kun je volgen op je afschriften, in Home’Bank op in de apps voor je smartphone of tablet.

Handig trouwens: als je op de eindvervaldag beslist om door te sparen kun je je gekregen intrest ook op de Long Term Account laten staan. Dan brengt deze rekening nog meer op.

Roerende voorheffing

De Long Term Account is een niet-gereglementeerde spaarrekening: je betaalt sowieso 30% belasting op de intrest. Die intrest is wel ‘bevrijdend’: je moet ze niet invullen op je belastingaangifte.

Beschermd bij faillissement

Je spaargeld valt bij de Long Term Account onder het Belgische depositogarantiestelsel: het is beschermd tot 100.000 euro wanneer ING failliet zou gaan. Heb je meer gespaard, dan kun je alles boven 100.000 euro verliezen, het kan in waarde dalen of je kunt het omzetten in aandelen.

Belangrijkste voordelen

  • Kies zelf je looptijd
  • Termijnrekening met vaste rentevoet
  • Je weet op voorhand hoeveel deze rekening opbrengt

Belangrijkste kenmerken


Minimuminleg1.000,00 €
Kosten per jaar0,00 €
Roerende voorheffingJa (30 %)
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu je Long Term Account openen bij ING!


Welke rentevoet krijg ik?

De rentevoeten hieronder zijn bruto en houden geen rekening met eventuele kosten of belastingen: