FR

Als je je geld langere tijd gerust kan laten en je wil niet beleggen kan het een goed idee zijn om een termijnrekening te overwegen. Bij Medirect beslis je zelf hoeveel je stort en hoelang je spaart. Je kunt zelfs kiezen in welke munteenheid je je rekening opent.

Elke valuta heeft zijn eigen rentevoeten en die verschillende nog eens per looptijd. Hou er rekening mee dat je brutorente krijgt en dat er sowieso roerende voorheffing af gaat. Om deze rekening te kunnen openen moet je ook een (klein) minimumbedrag storten.

Risico

Medirects termijnrekening valt onder de Belgische depositogarantie en je spaargeld is beschermd tot een bepaalde drempel. Als Medirect toch failliet gaat of dreigt te gaan kun je het bedrag boven die drempel verliezen of het kan in waarde dalen.

Openen

Als je al klant bent bij Medirect kun je je aanmelden en je rekening openen, anders kun je direct klant worden. Kies of je de rekening voor jezelf opent of als gezamenlijke rekening en vul je gegevens in. Dat kan manueel of met Itsme.

Belangrijkste eigenschappen

  • (Lage) minimuminleg
  • Rekening in verschillende valuta
  • Rentevoet verschilt per munt en per looptijd

Kosten en kenmerken


Kosten per jaar0,00 €
Minimuminleg100,00 €
Roerende voorheffingJa
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu een termijnrekening openen bij Medirect!


Wie kan deze rekening openen?

Je moet ouder zijn dan 18 en in België wonen. Je hebt ook een Belgische identiteitskaart of een verblijfsvergunning nodig en de IBAN- en BIC-code van de zichtrekening die je aan deze termijnrekening wil koppelen.